KAREL FRANCZYK

CV přednášejícího:

Narozen v roce 1961. Pracoval deset let v důlních provozech na ostravsku a zabýval se výstavbou hlavních otvírkových děl. Také v zahraničí, mimo jiné jeden rok na dole Rosebery v Austrálii.
V devadesátých letech začal podnikat v oboru bezvýkopových technologií, zejména byl průkopníkem rozvoje mikrotunelování v ČR.
Od roku 2002 pracoval ve firmě Subterra a.s. jako vedoucí velkých projektů podzemního staviteství na severní Moravě. (Mimo jiné Kolektor centrum Ostrava, Kompletace sběračů Ostrava, Kanalizace Karviná a další.)
Od roku 2013 působí jako samostatný geotechnik a působí na stavbách v oboru bezvýkopových technologií, podzemního stavitelství, a ukládání inženýrských sítí na ostravsku i v rámci celé ČR.
Od roku 2023 předseda České společnosti pro bezvýkopové technologie.

KATEŘINA KOHOUTOVÁ

CV přednášejícího:

Vystudovala ČVUT v Praze, fakulta stavební, obor Vodní hospodářství a vodní stavby. V Pražské vodohospodářské společnosti a.s. pracovala nejprve na pozici investiční referentky na ÚČOV Praha, pak několik let jako vedoucí úseku speciálních staveb. Od ledna 2024 působí v PVS jako ředitelka sekce investic Divize obchodní.


MAREK ČERVENKA

CV přednášejícího:

Pracuje v Pražských vodovodech a kanalizacích na pozici manažer technicko-provozní činnosti (od roku 2019), v letech 2015 – 2019 jako technolog distribuční sítě.
Ve firmě se věnuje následujícím činnostem a projektům: 
1) proces vyjadřování se k projektové dokumentaci v rámci stavebního řízení na území hl. m. Prahy
2) dozorování vodohospodářských staveb za provozovatele
3) činnost v rámci zákaznického centra – proces evidence nových odběratelů, včetně komunikace ohledně realizaci vodovodních a kanalizačních přípojek
4) koordinace dezinfekce nových vodovodních řadů před zprovozněním a vlastním napojením na distribuční síť hl. m. Prahy
5) projekty – vyjadřovací portál PVK a PVS; mobilní aplikace pro dozory staveb z důvodu jednodušší evidence; optimalizace procesů v rámci povolování, evidence a realizace přípojek – návaznost na zákaznické centrum PVK; komunikace s odběrateli při chybném napojení na kanalizaci (chybné napojení dešťových a splaškových kanalizačních přípojek/ vnitřních rozvodů)
 

MILAN MÍKA

CV přednášejícího:

Ing. Milan Míka, místopředseda představenstva a provozně-technický ředitel společnosti CHEVAK Cheb, a.s.

V oboru vodovodů a kanalizací působím od roku 1997 na různých pozicích v oblastech Jižních a Západních Čech. Mojí současnou pracovní náplní je přímé řízení provozních oblastí a oddělení technicko-investičního, vodorozvoje, laboratoře, dopravy a technologů a vedoucího vodohospodářského dispečinku ve společnosti CHEVAK Cheb, a. s. Společnost je vlastníkem a provozovatelem většiny vodovodní a kanalizační infrastruktury na území okresu Cheb, majetek v hodnotě 8 265 mil. Kč, 370 km kanalizačních sítí a 570 km vodovodních řadů. Poskytuje služby cca 85 000 obyvatelům.

Kromě výše uvedeného působím jako:

  • nezávislý konzultant v oboru vodovodů a kanalizací se specializací na legislativu, regulaci v oboru, plánování investic, obnovy a cenotvorbu
  • předseda Komise pro vlastníky infrastrukturního majetku SOVAK ČR
  • člen Pracovní skupiny Vodárenství při Hospodářské komoře ČR

PETR PRŮKA

Tepelný napáječ ETE – České Budějovice

Prezentace se zabývá projektem tepelného napáječe z Jaderné elektrárny Temelín do Českých Budějovic.

V první části je uveden stručný popis přípravy a realizace projektu. Na tuto část navazuje popis trasy tepelného napáječe. Jedná se o podpovrchovou liniovou stavbu horkovodního napáječe zhotovenou technologii předizolovaného potrubí, délky 26 km, jejíž trasa byla volena s maximálním ohledem k životnímu prostředí. Trasa je navržena také s ohledem na technologické požadavky předizolovaného potrubí, přičemž jedním z hlavních kritérií byla absence spodní vody ve větší části navržené trasy. Dalším z kritérií bylo v maximální možné míře se vyhnout zastavěným oblastem a respektovat přirozené hranice krajiny. Z těchto důvodu vede navržená trasa v převážné části podél komunikace II/105 a v oblasti Českého Vrbného podél ZVN a VVN vedení.  Součástí tepelného napáječe jsou tři čerpací stanice s celkem 14 ti čerpadly a 7 potrubních mostů. Křížení tepelného napáječe s komunikacemi a železnicí je realizováno prostřednictvím protlaků, technologií šnekového vrtání se strojním odtěžováním, případně ruční ražby.

Dále jsou uvedeny základní konstrukční a výkonové parametry. Horkovod je zhotoven z předizolovaného potrubí DN 500 / 800 (přívodní potrubí), DN 500 / 710 (vratné potrubí). Maximální přenášený tepelný výkon činí 100 MW, při maximálním průtoku 1233 t/h a teplotě 140 °C. Jmenovitý teplotní spád pro zimní měsíce byl navržen 140 / 70°C, pro letní měsíce pak 90 / 60°C. Tepelné ztráty se pohybují do 5 ti %. Minimální předpokládaná životnost pak činí 30 let.

Prezentace se dále zabývá technickým a funkčním popisem jednotlivých stavebních objektů a technologických celků a provozních zkušeností z první topné sezóny.

CV přednášejícího:

Petr Průka, ČEZ a.s.

Absolvent Fakulty strojní Západočeské univerzity v Plzni

Po ukončení studia na Západočeské univerzitě v Plzni nastoupil do společnosti ČEZ, a. s.  na elektrárnu Ledvice, odkud se v roce 2013 přesunul na Jadernou elektrárnu Temelín, kde působí jako projektový manažer v útvaru Příprava a realizace projektů.

 

 

MARTIN ŠROUBEK

Horkovod z elektrárny Dukovany do Brna

Výstavba horkovodu přivede teplo z elektrárny Dukovany do Brna. Projekt významně sníží závislost na zemním plynu při vytápění jihomoravské metropole. Přispěje k postupné dekarbonizaci českého hospodářství a díky absolutně bezemisní výrobě tepla také k ochraně klimatu a plnění závazků ČR vyplývajících z Rámcové úmluvy OSN o změně klimatu a Pařížské dohody.

Ing. Martin Šroubek, ředitel technického rozvoje a servisu, Teplárny Brno a.s.

V Teplárnách Brno působí již od roku 1998 v oblasti investiční výstavby, technického rozvoje a v současné době i na poli servisu. Podílí se na procesech revitalizace soustavy ZTE s ohledem na úspory primární energie a tím i snižování emisí a implementaci nových ekologických technologií v rámci zajištění energetických úspor.


BOHUSLAV MACHEK

Báňská legislativa a BOZP v souvislosti s bezvýkopovými technologiemi 

Příspěvek pro cílovou skupinu účastníků konference (investoři a dodavatelé) v úvodní části vymezuje nezbytné báňské předpisy k bezpečnému provádění bezvýkopových technologií, které jsou sumárně označováné jako činnost prováděná hornickým způsobem.

Další informace se týkají shromážděných poznatků z výkonu vrchního dozoru prováděného orgány státní báňské správy nad BOZP při provádění činnosti prováděné hornickým způsobem. Informace je rozšířena i o poznatky z obvodních báňských úřadů jako dotčených orgánů státní správy při povolování staveb prováděných bezvýkopovými technologiemi.

Závěrečná část příspěvku upozorňuje na nové dostupné možnosti rychlého a efektivního plnění vybraných povinnosti organizace provádějící činnost prováděnou hornickým způsobem a informuje o stavu probíhajících legislativních prací.

CV přednášejícího:

Bohuslav Machek, ústřední báňský inspektor, Český báňský úřad v Praze

Shromážděné poznatky z profesní praxe v důlních a povrchových provozech nyní uplatňuje v pozici ústředního báňského inspektora.


ZDENĚK HORÁČEK

Stavební zákon a bezvýkopové technologie

Stavební zákon a bezvýkopové technologie

Nový stavební zákon č. 283/2021 Sb. nabyl účinnosti k 1.7.2024. Společně s ním nabyly účinnosti i prováděcí právní předpisy.

Nový stavební zákon bohužel žádnou revoluci v případě bezvýkopových technologií nepřináší. V přednášce/příspěvku se podíváme ne jednotlivé změny.

CV přednášejícího:

JUDr. Zdeněk Horáček, Ph.D. 

JUDr. Zdeněk Horáček, Ph.D. (*1981) vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a v rámci doktorského studia tamtéž, zaměřeného na právo životního prostředí, absolvoval roční stáž na Právnické fakultě Katolické univerzity v belgickém Leuvenu.

Je expertem na vodní právo a dále se specializuje na nemovitostní a stavební právo, právo životního prostředí a správní právo.

V letech 2005 až 2012 působil Zdeněk Horáček na Ministerstvu zemědělství jako zástupce ředitele odboru vodohospodářské politiky a protipovodňových opatření a vedoucí oddělení vodohospodářské politiky a poté v letech 2012 až 2021 jako advokát v advokátní kanceláři Deloitte Legal.

Od začátku roku 2021 vykonává samostatnou advokátní praxi zaměřenou na vodní právo a vodoprávní regulaci, které rovněž vyučuje na Fakultě právnické Západočeské univerzity v Plzni.

Zdeněk Horáček dlouhodobě působí ve výkladových komisích Ministerstva zemědělství k vodnímu zákonu a zákonu o vodovodech a kanalizacích. Je spoluautorem komentářů k vodnímu zákonu a zákonu o vodovodech a kanalizacích, odborné publikace vodního práva, vzorů vodoprávních rozhodnutí a pravidelně přednáší a publikuje zejména v oblasti práva ve vodním hospodářství.

Podílel se na přípravě a implementaci nového stavebního zákona č. 283/2021 Sb. ve vodním hospodářství, a to jak při přípravě vodohospodářských společností, tak při školení orgánů veřejné správy.


TOMÁŠ SVATÝ

Zajištění báňské záchranné služby při činnostech prováděných hornickým způsobem

Zajištění báňské záchranné služby na pracovištích v podzemí při činnostech prováděných hornickým způsobem, od velkoprofilových ražeb metra v Praze až po práce na protlacích. Hodnocení rizik na pracovištích, havarijní prevence a spolupráce s integrovaným záchranným systémem.

CV přednášejícího:

Tomáš Svatý, Hlavní báňská záchranná stanice Praha

  • Provádění kontrolní činnosti v rozsahu zákonného zmocnění HBZS, účast na vypracování havarijních plánů a jejich pravidelných kontrol, evidence a pravidelné periodické kontroly podzemních objektů. Zajišťování odborných školení z hlediska odborné i praktické přípravy báňské záchranné služby a činností prováděných hornickým způsobem.
  • 9 let zaměstnancem Hlavní báňské záchranné stanice v Praze, z toho 2 roky záchranář, 7 let směnový technik.
  • Specializované funkce v rámci HBZS: závodní, lezec záchranář – instruktor.

VLADIMÍR PRAVDA

Trhací práce ve stavebním průmyslu

Trhací práce ve stavebním průmyslu, s čím se musí střelmistr jako osoba s odbornou způsobilostí vyrovnat a kde všude se trhací práce provádí. Obsahem je seznámení s problematikou trhacích prací, se stroji, zařízeními a používanými výbušninami a s některými příklady realizovaných akcí.

CV přednášejícího:

Vladimír Pravda, vedoucí trhacích prací, Metrostav TBR a.s.

Vladimír Pravda (*1973) vystudoval průmyslovou školu strojního směru, obor provozní technika a průmyslovou školu báňského směru, obor povrchové dobývání surovin. Je znalcem z oboru stavebnictví se specializací na trhací práce, průmyslové výbušniny a pyrotechnické výrobky. V současnosti zastává funkce vedoucího trhacích prací společnosti Metrostav a.s., Metrostav TBR a.s. a závodního pro důlní díla v Jílovském rudním revíru.



ROBIN CIMR

Bezvýkopová technologie instalace inženýrských sítí řízeným pluhováním 

Řízené pluhování je jedna z moderních metod bezvýkopové pokládky inženýrských sítí, díky které lze výrazně zrychlit a zlevnit celý proces uložení různých systémů do země. Do dalších důležitých benefitů patří nízké poškození okolního terénu během pokládky, malé množství výfukových plynů a nízká úroveň hluku, kterou ocení nejen lesní zvěř. Je potřeba i zmínit vysokou úroveň přesnosti uložení systémů dle požadavků projektové dokumentace, jelikož je celý proces pokládky řízen moderními technologie s využitím GPS.

CV přednášejícího:

Robin Cimr, projektový manažer SPIDERPLOW Rohr- & Kabelpflug GmbH

Robin Cimr je absolventem střední technické školy v Mnichově, obor „Automatizace a energetika“, kde po ukončení působil v různých oborech (konstrukce, vývoj/výzkum, management kvality).

Od roku 2003 pracoval v projekční kanceláři, která se zabývala komplexní dodávkou větrných elektráren od projekční činnosti až k vedení stavby větrných parků. Tam se seznámil s technologií bezvýkopové instalace inženýrských sítí pluhováním, kde převzal pozici projekčního a stavebního manažera od roku 2006 až do roku 2022 této technologie.

Od roku 2022 pracuje ve společnosti SPIDERPLOW Rohr- & Kabelpflug GmbH na pozici projektového manažera a podílí se na řadě projektů v oblasti bezvýkopové instalace inženýrských sítí od projekční činnosti až po komplexní řízení investiční akce. Pravidelně přednáší na konferencích/seminářích a přispívá do odborných časopisů.


PETR HOLEŠ

Srovnání bezvýkopových a výkopových technologií využívaných během obnovy stokové sítě v kontextu vybraných ukazatelů uhlíkové stopyZajištění kvality pitné vody pro SV Znojmo 

Obnova stokové sítě je jedním ze sanačních přístupů, které jsou charakterizovány jako opatření vedoucí k obnově nebo zlepšení stávajících systémů stokových sítí a kanalizačních přípojek a lze ji provádět formou výkopových, resp. tzv. bezvýkopových technologií. Tento článek se věnuje možnostem stanovení uhlíkové stopy v podmínkách České republiky na variantním příkladu obnovy dílčí stokové sítě, kalkuluje uhlíkovou stopu ve smyslu srovnání energetické náročnosti výkopových a bezvýkopových technologií.

CV přednášejícího:

Ing. Petr Holeš, Wombat s.r.o.

 


IVAN  DEMJAN

Řešení neočekávaných situací během vrtání technologií řízeného horizontálního vrtání

Během realizace projektů pro bezvýkopové technologie dochází často k situacím, kdy se objeví nové okolnosti zásadně ovlivňující původně zadané projektové řešení. Jak realizátor, tak i investor, jeho zástupci na stavbě a projektant musí reagovat. Změna řešení musí být většinou pod časovým tlakem připravena, projednána, dodatečně zafinancována a nakonec provedena.  V přednášce je popsána situace, která vznikla během bezvýkopového provádění shybky pod plavebním kanálem Vltavy v Praze, kde pro realizaci byla použita metoda řízeného horizontálního vrtání.

CV přednášejícího:

Ing. Ivan Demjan, jednatel společnosti TALPA-RPF s.r.o.

Ing. Ivan Demjan se v oblasti bezvýkopových technologií, a především v oblasti metody řízeného horizontálního vrtání pohybuje od roku 1991. Pracuje ve společnosti TALPA-RPF, se kterou od počátku devadesátých let zrealizoval velké množství technicky náročných projektů realizovaných bezvýkopově a vzhledem ke svým zkušenostem bývá přizýván k přípravě nových projektů.

.


DANIEL ŠNAJDR

Větší bezpečnost u bezvýkopových technologií volbou inovace PE potrubí

Přednáška představí vývoj ve výrobě PE potrubí, jednoho z hlavních materiálů používaných při bezvýkopových instalacích a sanacích vodovodů, plynovodů a jiných produktovodů. V posledních 20 letech se nároky na bezpečnost v oboru bezvýkopové pokládky výrazně zvýšily, což ovlivnilo nejen samotné technologie, ale i použité materiály. Vývoj probíhal od materiálu PE 100 k PE 100-RC, a od vícevrstvé konstrukce stěn ke konstrukcím s dodatečným opláštěním. Pozornost se přesunula od zajištění dlouhé životnosti k zajištění bezpečnosti při provozu a až po online monitorování poškození.

CV přednášejícího:

Daniel Šnajdr,  egeplast international GmbH

Od roku 2003 do roku 2017 pracoval ve společnosti Wavin. Od roku 2017 působí ve společnosti egeplast international GmbH. Po celou dobu zajišťuje pro výrobce PE potrubí technickou podporu, přípravu projektů, školení a prezentace při uvádění nových výrobků a technologií na trh. Působí v rámci celé České republiky i na Slovensku v odvětví staveb prováděných pomocí bezvýkopových technologií a v průmyslu využívajícím PE potrubní systémy s důrazem na větší bezpečnost a monitoring. Je technologem svařování plastů a pomáhá školit na svářečských školách i na stavbách.


LUTZ ZUR LINDE

Microtunnelling in mixed soil and hard rock conditions

For microtunnelling in mixed soil and hard rock conditions, the continuous further development of technologies plays a key role to overcome the limitations in drive length and to improve performance. During the last decades the application range of slurry microtunnelling has been considerably extended and more demanding projects have been designed for underground utilities installations worldwide.

At first the geotechnical conditions have to be investigated to select best suitable the machine system, construction method, pipe dimensions and type cutting head. Depending on the projects specifications, also a guided auger boring system can be an economic and efficient solution.

In hard rock conditions with high rock strength and/or abrasivity, the applicability of slurry microtunnelling has been especially limited in the non-accessible diameter range in the past. With the new AVN 800 HR for hard rock microtunnelling, Herrenknecht has developed a machine concept, enabling drives of up to 200 meters length. Longer drives make microtunnelling more economic and flexible. Compared to DTH hammer (auger), drilling with the AVN 800 HR can be steered. Therefore, accurate drives with low inclination for sewers can be executed with an efficient technology in the diameter range of 1000 mm or even larger.

New opportunities for clients and consultants in the planning of tunnel routes for different infrastructure installations can be considered, making trenchless installations even more cost-effective, while improving public acceptance.

CV přednášejícího:

Lutz zur Linde, Herrenknecht AG

Lutz zur Linde was born 1973 in Hamburg. He has gained all-round experience and technical expertise in the tunnelling business for almost 28 years. After graduation in Civil Engineering he joined Herrenknecht in 2000 and was involved in various international tunnelling and shaft sinking projects. His geotechnical background and his expertise in developing tunnelled solutions for all kinds of utility tunnelling projects makes him a competent partner for consultants and construction companies. [email protected]www.herrenknecht.com

 


JAN BARTÁK

PRIMUS LINE a přípravná projektová dokumentace pro sanaci VTL plynovodu

Přednáška je zaměřena na průběh přípravy a realizaci rukávce PRIMUS LINE DN 150 v rámci sanace VTL plynovodní přípojky k RS Adamov v letech 2017-2018. Nedílnou součástí je popis technických požadavků nutných k zatažení rukávce a jejich řešení.

CV přednášejícího:

Jan Barták, vedoucí projektování plynovodů Praha/HIP, GasNet Služby s.r.o.

Absolvent střední průmyslové školy zeměmě­řické v Praze. Od roku 1985 pracuje v plyná­renství jako projektant (Plynoprojekt Praha, RWE a.s., Innogy s.r.o., GasNet, s.r.o.) a od roku 2010 jako vedoucí oddělení projektování ply­novodů v Praze. Od roku 1997 je AT v oboru technologická zařízení staveb.


OTAKAR CIGLER

Praktické zkušenosti ze sanací vodovodních přivaděčů v ČR a SR s ohyby v záběrech 500 m a více

Přednáška představí nedávno dokončené projekty sanací vodovodních přivaděčů systémem Primus Line®. Systém je určený pro sanaci tlakových potrubí DN 150 až DN 500 v dlouhých záběrech do 2500 m a to i přes ohyby 45° o poloměru 1,5xD. Posluchači se mohou těšit na praktické zkušenosti ze sanace:

– Ocelového přivaděče DN 400 pro výrobní závod Volkswagen Bratislava a.s. v celkové délce 1126 m a s nejdelším záběrem v délce 508 m a ohyby do 30°

– Asbestocementového vodovodního výtlaku na VDJ Siemens v Mohelnici o sanačním záběru 625 m prováděným přes 11 ohybů 30°

– Ocelového přivaděče DN 400 Tvrdonice – Týnec o celkové délce 1182 m v záběrech 285, 374, 343 a 198 m a přes ohyby do 47°

– Ocelového páteřního vodovodu 2x DN 500 v kolektoru pod tratí ČD a točnou tramvají u hlavního nádraží v Olomouci

CV přednášejícího:

Ing. Otakar Cigler, Business Development manager pro střední a východní Evropu ve společnosti Rädlinger primus line GmbH

 

Odborník na bezvýkopové technologie v oblasti sanací potrubních systémů. Absolvent Stavební fakulty Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava. Člen České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. Autorizovaný technik pro hydrotechnické stavby a stavby zdravotně-technické. Odborně způsobilá osoba k činnosti koordinátora BOZP na staveništi. Záliby: Cyklistika, turistika, lyžování, četba a aktuální dění.


 

MARTIN HOBZA

Užití kamerové techniky IBOS v inspekci kanalizačních systémů a její technologické trendy

Posluchač bude seznámen se základním rozdělením kamerové techniky dle způsobu použití, užité technologie i rozlišení poskytovaného obrazu (analogový/digitální přenos obrazu, tlačné/samochodné kamery, HD rozlišení atd,). Dále vysvětlíme výhody jednotlivých řešení a naznačíme trendy ve vývoji (nejen) kamerové techniky pro monitorování a sanace kanalizačních sítí.

CV přednášejícího:

Martin Hobza, jednatel IBOS a.s.

V roce 1999 zakládá „garážovou“ firmu o dvou lidech, kterou od té doby úspěšně vede a rozvíjí. Dnes má jeho podnik podobu akciové společnosti, zaměstnává více než 100 lidí a dodává své výrobky prostřednictvím obchodních zastoupení do zemí všech kontinentů. Zakladatel firmy je dnes jedním ze dvou jejích majitelů a zároveň řídí především obchodní stránku jejího chodu.

www.ibos.cz


JAN ŠKRABAL

Aqualine Robust Smart – Online monitoring úniku kapalin v tlakovém potrubí
 

Aqualine Robust Smart – Online monitoring úniku kapalin v tlakovém potrubí.

Pipelife jakožto přední výrobce plastového potrubí přichází na trh s novinkou v podobě SMART řešení monitoringu potrubí.

Aqualine Robust neboli robustní opláštěné potrubí, které vzešlo právě z Otrokovic, prochází velkou inovací. Tak jako i jiné systémy doplňujeme o SMART řešení, tak i robustní potrubí bylo vylepšeno o monitoring případných úniků či poškození potrubí. Jedná se o 24/7 on-line monitoring s detekcí poškození, lokalizací místa poškození či úniku, s okamžitým upozorněním na únik, či poškození.

CV přednášejícího:

Ing. Jan Škrabal, Pipelife Czech s.r.o.

Produktový manažer pro tlakové systémy, tlakové vodovodní potrubí, tlakové kanalizační potrubí, kabelové chráničky a zavlažovací systémy u společnosti Pipelife Czech s.r.o. Další zkušenosti a praxe např. v oblasti vibrodiagnostiky a laserové řezací techniky.


JANA JÁLOVÁ

Sanace systémem šachta v šachtě

Pokud je potřeba sanovat betonovou šachtu , vzniká otázka, zda má smysl kompletní výměna celé šachty.

Navrhujeme jednoduché a dlouhodobé řešení – sanaci systémem šachta v šachtě. Princip výměny spočívá v tom , že do nevyhovující betonové šachty se umístí nová šachta menší světlosti , vyrobená na míru. Stará šachta slouží jako ztracené bednění. Výsledkem modernizace systémem šachta v šachtě je nová, těsná a stabilní šachta s životností minimálně 100 let.

CV přednášejícího:

Ing. Jana Jálová, oddělení inženýrských sítí, REHAU s.r.o.

1985 – 1988 Stavoprojekt

1994 – ŽIVNOSTENSKÝ list

2004 – REHAU – Realizace nespočet kanalizačních stok po celé Moravě

                              Přednášky a školení pro ČKAIT